Юнкер: угода в Німеччині щодо мігрантів відповідає законодавству ЄС

Вівторок, 3 липня 2018, 15:24

Домовленості німецьких коаліційних партій щодо прийому мігрантів виглядають такими, що відповідають законодавству Євросоюзу.

Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер на прес-конференції в Страсбурзі, повідомляє Reuters.

"Мені не відомо про угоду на рівні федерального уряду, я знаю про згоду двох сторін. Я не вивчав її (угоду) докладно, але на перший погляд вона відповідає закону, і я попросив юридичні служби поглянути на неї", - сказав Юнкер.

Дипломати в Брюсселі кажуть, що блок не може відхилити угоду, яке зміцнила уряд найсильнішої економіки ЄС.

"Навіть якщо вона суперечить законам ЄС, скільки інших речей не відповідають загальному праву, особливо з міграції? Це політична місія із запобігання турбулентності в Німеччині, і тому вона буде просуватися як така", - сказав один з високопоставлених дипломатів ЄС.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель і міністр внутрішніх справ Горст Зеегофер досягли компромісу в суперечці щодо біженців, який загрожував існуючій коаліції.

Угода Християнсько-демократичного союзу Меркель і Християнсько-соціального союзу Зеегофера полягає в створенні так званих транзитних центрів на німецько-австрійському кордоні, з яких будуть депортувати прохачів притулку, які вже звернулися в іншу країну ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.