Італія надасть 12 катерів для берегової охорони Лівії

Вівторок, 3 липня 2018, 15:54

Італійський уряд передасть Лівії 12 катерів, щоб допомогти у боротьбі проти торгівлі людьми та обмежити потік мігрантів до Європи.

Про це повідомляє The Local.

В італійському уряді заявили, що це рішення "спрямоване на зміцнення оперативного потенціалу лівійської берегової охорони для забезпечення належного управління міграційною ситуацією у Середземному морі".

Італія також візьме на себе відповідальність за утримання 12 човнів до кінця року і запропонує тренування для лівійської берегової охорони.

За даними Міністерства транспорту та інфраструктури Італії, загальна вартість цієї допомоги становить близько 2,5 млн євро.

"Ми усвідомлюємо, що цього недостатньо, і ми повинні працювати над тим, щоб стабілізувати ситуацію, зміцнити верховенство права та захист людську гідність на території країни, що розвивається", - заявив міністр транспорту Даніло Тонінеллі.

Протягом останніх тижнів лідери кількох країн ЄС виступили проти рятувальних човнів неурядових організацій , які працюють на морі. Вони звинувачують кораблі НУО у непрямій допомозі торговцям людьми, заявивши, що вони повинні дозволити береговій охороні Лівії узгоджувати рятувальні місії та повертати мігрантів до Лівії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.