Нове отруєння у Британії розслідує контртерористичний підрозділ

Середа, 4 липня 2018, 15:06

Підрозділ по боротьбі з тероризмом бере участь у розслідуванні інциденту поблизу британського Солсбері, де двоє людей були знайдені без свідомості.

Про це повідомила у середу поліція Лондона, інформує Reuters.

"З огляду на нещодавні події у Солсбері, співробітники контр терористичної мережі правцюють спільно з колегами з поліції Вілтшира у зв’язку з інцидентом в Еймсбері", - йдеться у заяві.

"Як заявила поліція Вілтшира, вони неупереджено вивчають обставини інциденту", - додали у поліції.

Британська поліція наразі не бачить зв'язку між отруєнням пари у Еймсбері та замахом на колишнього російського агента Сергія Скрипаля в Солсбері.

Британська влада вважає, що у місті Еймсбері немає ризику для здоров'я місцевих жителів після того, як двоє громадян були знайдені без свідомості через вплив невідомої речовини.

Місто Еймсбері розташоване приблизно за 10 кілометрів від Солсбері, де на початку березня колишній співробітник ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості.

Їх отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новічок", розробленою за часів "холодної війни". Лондон звинуватив в отруєнні Росію, хоча Кремль заперечує будь-яку причетність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.