Маршрут Трампа у Британії пролягатиме подалі від протестів

Субота, 7 липня 2018, 13:30

Візит президента США Дональда Трампа до Великої Британії спланований таким чином, що Трамп практично не перебуватиме у Лондоні, де заплановані гучні протести проти нього.

Трамп прибуде в Британію 12 липня після участі в саміті НАТО в Брюсселі, повідомляє Associated Press.

Того вечора Трамп вирушить на вечерю з бізнес-лідерами в Бленгеймському палаці, заміському будинку неподалік від Оксфорда. Його зустрінуть з військової помпою, в тому числі групи ірландців, шотландців і валлійців.

Наступного дня Дональд Трамп і Тереза Мей вирушать на неназвану оборонну позицію, перш ніж провести переговори у заміській резиденції перм’єр-міністра Чекерс за 65 км від столиці.

Пізніше в п'ятницю американський президент вирушить у Віндзорський замок, на захід від Лондона, для аудієнції з королевою Єлизаветою II.

Трамп проведе лише короткий час у Лондоні, в резиденції американського посла Роберта Джонсона, але здебільшого буде уникати міста, де заплановані масові протести та де літатиме гігантська повітряна куля "бебі-Трамп".

Джонсон запевнив журналістів у п’ятницю, що маршрут президента не спланований задля того, щоб утримати Трампа від протестуючих.

"Президент нічого не уникає… Президент просто намагається мати таку вдалу поїздку, яка може відбутися протягом 24 годин", - зазначив дипломат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.