Італія відмовляється приймати кораблі місій ЄС із врятованими мігрантами

Понеділок, 9 липня 2018, 09:46

Уряд Італії хоче домогтися, щоб кораблі, задіяні в місіях ЄС у Середземному морі для порятунку мігрантів поблизу узбережжя Лівії, доправляли врятованих у порти будь-якої іншої країни.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні, повідомляє Reuters.

Італія офіційно висуне свою вимогу у четвер на засіданні міністрів закордонних справ Європейського Союзу в австрійському місті Інсбрук.

"Після того, як ми зупинили судна неурядових організацій, я попрошу європейських партнерів у Інсбруку в четвер заблокувати прибуття до італійських портів кораблів міжнародних місій в Середземному морі", - сказав Сальвіні.

У Середземному морі проводяться дві місії ЄС та Frontex, метою яких є боротьба з перевізниками мігрантів, - "Софія" та "Тритон". Напередодні ірландське судно, задіяне в місії "Софія", доставило в італійський порт Мессіна 106 врятованих мігрантів.

Починаючи з 2014 року близько 260 тисяч мігрантів, переважно з Африки та Близького Сходу, висадилися на італійському узбережжі, хоча багато хто пізніше вирушив на північ до інших європейських країн.

Нагадаємо, Італійські порти закрили все літо для кораблів неурядових організацій, які рятують мігрантів, які намагаються переплисти Середземне море з Африки до Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.