Дані фітнес-програми розсекретили тисячі розвідників РФ, США й Британії

Понеділок, 9 липня 2018, 12:23

Інформація фітнес-додатку Flow фінської компанії Polar розкрила секретні дані про домівки і життя користувачів, які виконують завдання в секретних місцях, таких як розвідувальні агенції, військові бази, аеродроми, місця зберігання ядерної зброї та посольства по всьому світу.

Про це йдеться в спільному розслідуванні британської незалежної експертної групи Bellingcat та голандського видання De Correspondent.

За результатами розслідування, за допомогою даних, зібраних додатком Flow, можна з'ясувати домашні адреси тисяч військових розвідників.

Робоча група знайшла імена та адреси співробітників розвідувальних служб ряду держав, зокрема Агентства національної безпеки США, ФБР, британського Центру урядового зв'язку та СІС/МІ-6, російського ГРУ, російських солдатів у Криму та військ біля кордонів КНДР тощо.

"Показуючи всі сеанси людини, об'єднані на одній карті, Polar не тільки показує частоту серцевих скорочень, маршрути, дати, час, тривалість і темп вправ, виконуваних людьми на військових об'єктах, але й розкриває ту ж інформацію про, ймовірно, їхні будинки. Відстежити всю інформацію дуже просто через сайт: знайдіть військову базу, виберіть вправу, опубліковану там, щоб визначити прикріплений профіль, і подивитися, де ще ця людина тренувалася.

Оскільки люди, як правило, включають/виключають свої фітнес-трекери при виході чи вході в свої будинки, вони мимоволі відзначають свої будинки на карті. Користувачі часто використовують свої повні імена в профілях, супроводжувані зображеннями, навіть якщо вони не підключили свій профіль Facebook до свого облікового запису Polar", - йдеться у матеріалі.

За повідомленням фінського видання Long Play, уповноважений з питань захисту особистих даних приступив до розслідування справи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.