Віце-президент Єврокомісії квапить із визначенням умов надання Україні мільярда євро

Понеділок, 9 липня 2018, 17:51

Віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс наголошує, що для проведення переговорів щодо умов надання нової програми макрофінансової допомоги ЄС Україні та її імплементації залишилось не так багато часу.

Про це він заявив журналістам під час спілкування на полях саміту Україна-ЄС, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Домбровскіс наголосив, що макрофінансова допомога ЄС обсягом мільярд євро пов’язана з існуючою програмою МВФ, а дія останньої завершиться у березні 2019 року.

Він позитивно оцінив технічну роботу, яка вже була проведена для визначення конкретних вимог. 

"Ця технічна робота досить добре просунулася. Тому коли буде політична згода, теоретично кажучи, це питання кількох тижнів", - зазначив Домбровскіс. Як відомо, умови надання макрофіну, які будуть прописані у меморандумі про взаєморозуміння між Україною та ЄС, ще повинна схвалити Верховна рада.

"Але знову ж таки, це питання дедлайну. Я кажу про найкращий сценарій. Якщо у нас будуть більш складні дискусії, це може вирішитися у вересні", - додав Домбровскіс, додавши, що у кожному разі залишилось не так багато часу, щоб обговорити умови виділення траншу та імплементувати заходи.

Наприкінці червня Євросоюз остаточно затвердив 1 мільярд євро макрофінансової допомоги для України, яку буде спрямовано на покриття фінансових потреб України та підтримку економічної стабілізації і програми структурних реформ.

Далі Україна та ЄС повинні підготувати меморандум про взаєморозуміння, у якому будуть прописані умови надання допомоги. Тільки після виконання цих умов Україна зможе отримати макрофінансову допомогу ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: