Радник Трампа їде на зустріч з росіянами на тлі нового витка санкцій і обвалу рубля

Середа, 15 серпня 2018, 12:02

Кремль повідомив про підготовку до переговорів в Женеві наступного тижня між російськими чиновниками та радником Білого дому з національної безпеки Джоном Болтоном, першої зустрічі на вищому рівні після зустрічі президентів Росії і США в Гельсінкі.

Про це пише Reuters.

"Такі контакти дійсно плануються і готуються", - заявив журналістам на селекторній нараді у середу прес-секретар Кремля Дмітрій Пєсков. Пєсков далі не уточнив.

Президент США Дональд Трамп зіткнувся з критикою дому після зустрічі з Владіміром Путіним у фінській столиці в липні і відмовився звинуватити російського лідера у втручанні у вибори в США в 2016 році.

Після цієї критики був оголошений новий етап санкцій США проти Росії, що призвело до різкого падіння російського рубля.

Минулого тижня Ренд Пол, сенатор-республіканець і союзник Трампа, поїхав у російську столицю, заявивши, що його поїздка спрямована на заохочення дипломатії в умовах напружених відносин між Москвою і Вашингтоном.

Вашингтон заявив у вівторок, що Болтон зустрінеться з російськими офіційними особами за підсумками Гельсінського саміту.

Сполучені Штати в середу оголосили, що введуть нові санкції проти Росії, переконавшись у тому, що Москва несе відповідальність за атаку нервово-паралітичним агентом у Великій Британії. Очікується, що ці санкції наберуть чинності приблизно 22 серпня 2018 року.

Напередодні Конгрес США опублікував текст законопроекту про нові санкції проти Росії, який, серед іншого, передбачає заборону на доларові розрахунки для російських державних банків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: