Естонська спецслужба: Yandex.Taxi зливає дані до РФ

Четвер, 2 серпня 2018, 18:36

Поліція безпеки Естонії радить громадянам при використанні програми приватного таксі Yandex.Taxi враховувати, що зібрані сервісом дані надсилаються на російські сервери.

Про це пише Postimees.

"У Росії, на сервери якої йде інформація, не діють вимоги Європейського союзу про захист даних", - сказав глава бюро Поліції безпеки Андрес Кахар.

Сервіс онлайн-замовлення таксі Yandex.Taxi почав свою діяльність в Естонії цього року. Керівник підрозділу CERT-EE Департаменту державної інфосистеми Тину Таммер сказав, що відомство нікому не забороняє використовувати додаток для виклику таксі, зокрема держслужбовців, але закликає користувачів бути пильними.

Міністерство оборони підкреслює: додаток Yandex.Taxi запитує доступ до великої кількості конфіденційної інформації і дозвіл використовувати функції пристрою - можливість активувати камеру та мікрофон, управляти доступом до Wi-fi, а пізніші версії програми можуть збільшити кількість необхідних доступів до функцій.

Напередодні литовський Національний центр комп'ютерної безпеки заявив, що рекомендує не користуватися додатком Yandex.Taxi, поки він не проведе ретельне розслідування. 

Yandex.Taxi представляється як міжнародна компанія, зареєстрована в Амстердамі, хоча програмісти працюють у Москві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.