Медведєв розповів про нарощування співробітництва з Угорщиною

Понеділок, 20 серпня 2018, 14:01

Росія та Угорщина нарощують весь комплекс двостороннього співробітництва.

Про це заявив глава російського уряду Дмитрій Мєдвєдєв, повідомляє прес-служба кабміну.

Прем'єр-міністр РФ привітав угорського колегу Віктора Орбана з державним святом – Днем святого Іштвана.

"Росію і Угорщину пов'язують дружні і партнерські відносини. Стійко розвивається торговельно-економічна, науково-технічна, культурна і гуманітарна взаємодія. Переконаний, що подальше нарощування всього комплексу двостороннього співробітництва, реалізація великих спільних проектів в енергетиці, промисловості, інфраструктурі та інших сферах повною мірою відповідають інтересам наших країн", - написав очільник уряду РФ.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан раніше заявив, що ЄС проводить стосовно Росії "примітивну" політику і багато країн не відчувають російської загрози. Уряд Орбан виступає за відміну санкцій проти Росії, введених Заходом за захоплення українських територій, та відновлення зв'язків.

Як відомо, Угорщина також блокує проведення засідання комісії Україна-НАТО на міністерському рівні. Угорська влада пояснює, що таким чином вона тисне на Україну, вимагаючи перегляду мовної норми закону про освіту. Будапешт переконаний, що закон значно обмежив права національних меншин у використанні рідної мови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: