Кремль про наслідки майбутніх санкцій США: будемо робити те, що робить Путін

Понеділок, 20 серпня 2018, 14:46

На питання, чи побоюються в Кремлі американських санкцій, які Вашингтон пригрозив ввести вже з 22 серпня, прес-секретар президента Росії Дмітрій Пєсков відповів, що потрібно робити те, що каже глава держави Владімір Путін.

Про це передає РБК.

За словами Пєскова, в адміністрації президента вже ознайомилися з текстом законопроекту про майбутні санкції і вважають, що новий пакет обмежень є "продовженням недружніх і незаконних з точки зору міжнародного права дій".

"Подібне обмеження, безумовно, завдає шкоди всій міжнародній торгівлі, але не будемо забігати вперед, а будемо робити те, що робить президент Росії. Він робить те, що найкращим чином відповідає інтересам нашої країни", - підкреслив спікер Кремля.

Пєсков додав, що Путін налаштований на краще і хоче вивести відносини між Москвою і Вашингтоном "з тієї глибокої кризи, в якій вони перебувають".

"Цей настрій зберігається, але в той же час ніхто не збирається впадати в якийсь траур у разі, якщо ми не зустрінемо взаємність щодо цього від Вашингтона", - сказав він.

Сполучені Штати оголосили, що введуть нові санкції проти Росії, переконавшись у тому, що Москва несе відповідальність за атаку нервово-паралітичним агентом у Великій Британії. Очікується, що ці санкції наберуть чинності приблизно 22 серпня 2018 року.

Також Конгрес США опублікував текст законопроекту про нові санкції проти Росії, який, серед іншого, передбачає заборону на доларові розрахунки для російських державних банків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.