Глава МЗС Сербії: без підтримки РФ ми не захистимо свої національні інтереси

Середа, 22 серпня 2018, 09:58

Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич під час візиту до Сочі заявив, що без підтримки Росії Сербія не зможе захистити свої національні інтереси і територіальну цілісність.

Про це повідомляє сербський телеканал РТС.

"Зі свого боку Сербія буде також підтримувати Росію і, як ви знаєте, ми не приєдналася і ніколи не приєднаємося до будь-яких заходів, санкцій проти російського народу. Нам важливо підтримувати Росію, і в цьому сенсі президент Александар Вучич і я регулярно інформували російську сторону про хід діалогу з Приштиною", - сказав Дачич.

Дачич додав, що підтримка Москви буде необхідна, якщо в діалозі з Приштиною дійде до фінального рішення.

Міністр заявив, що розповів своєму російському колезі Сергєю Лаврову, що албанська сторона не виконала раніше досягнуті домовленості.

"Ми хочемо досягти компромісу і дійти угоди, але очевидно, що існують подвійні стандарти, особливо на Заході, який дивиться на Приштину крізь пальці", - сказав він.

Лавров, у свою чергу, сказав, що косовські албанці протягом багатьох років не виконують домовленостей з Сербією, які були досягнуті за посередництва Європейського Союзу.

"Ми бачимо конструктивне ставлення Белграда до переговорів з Приштиною за посередництва ЄС, але ми не можемо сказати те ж саме з приводу ставлення косовських албанців, вони не виконують домовленостей, досягнутих багато років тому", - сказав Лавров.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.