Трампа не буде на церемонії поховання Маккейна – помічник сенатора

Вівторок, 28 серпня 2018, 08:18

Президента США Дональда Трампа не буде на церемонії поховання сенатора Джона Маккейна.

Про це в понеділок, 27 серпня, повідомив журналістам помічник покійного сенатора Рік Девіс, повідомляє The Washington Post.

"Президент не буде присутнім на траурній церемонії, наскільки мені відомо. Це просто факт", - сказав Девіс.

За словами Девіса, на траурній церемонії у Ротонді Капітолію США в п'ятницю буде присутній віце-президент США Майк Пенс. Сама церемонія поховання відбудеться на вихідних.

Колишні президенти США Джордж Буш-молодший і Барак Обама виступлять на заходах на честь Маккейна в Вашингтоні, а колишній віце-президент Джо Байден матиме слово під час церемонії в Феніксі в четвер.

Маккейн, будучи критиком Дональда Трампа, сам раніше заявляв, що не хотів би присутності американського президента на своєму похороні. Трамп під час виборчої кампанії заявляв, що Маккейн не був "героєм війни", оскільки потрапив в полон у В’єтнамі, а "герої в полон не потрапляють".

Згідно з повідомленнями ЗМІ, в неділю Трамп заборонив випускати заяву Білого дому із восхвалянням Маккейна як "героя", замість цього він написав короткий твіт.

У вихідні дні, після звістки про смерть Маккейна, над Білим домом було приспущено прапор, але в понеділок його знову підняли, проте незабаром, після розпорядження Трампа, знову приспустили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: