Нова суперечка може розбити німецьку "велику коаліцію" - союзник Меркель

П'ятниця, 3 серпня 2018, 19:30

Лідер лівоцентристських соціал-демократів Німеччини заявила, що не може виключити крах крихкого коаліційного уряду канцлера Ангели Меркель, якщо він зіткнеться зі ще одним спірним питанням, таким як його недавня суперечка через мігрантів.

Про це передає Reuters.

Андреа Налес розповіла, що боротьба через міграцію між консервативним Християнсько-демократичним Союзом Меркель (ХДС) і його союзником ХСС засмутила багатьох, зокрема її партію, тому що це була внутрішня сварка, зосереджена не на суттєвих питаннях.

На питання, чи може подальший спір скасувати "велику коаліцію" Меркель, Налес відповіла: "Після досвіду останніх місяців, я не можу цього виключити. Це було серйозно".

Уряд Меркель став на межу краху через різкі вимоги міністра внутрішніх справ Горста Зеегофера, який очолює баварських консерваторів ХСС, посилити міграційну політику Німеччини.

Зіткнення ще більше підірвало підтримку правлячих партій, показало нове опитування, проведене мовником ARD. Налес закликала Зеегофера припинити "псевдодебати".

"Перед ним стоять важливі завдання - імміграційне законодавство, інтеграція (нових мігрантів) і нове житлове будівництво", - сказала Налес.

Зеегофер в п'ятницю заявив, що планує почати використовувати Twitter, щоб донести свої повідомлення безпосередньо до народу напередодні виборів в Баварії в жовтні, на яких ХСС може втратити свою абсолютну більшість в регіоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.