РФ проведе навчання у Середземному морі за участі 25 кораблів і 30 літаків

Четвер, 30 серпня 2018, 13:08

Росія проведе 1-8 вересня навчання у Середземному морі з участю 25 кораблів і 30 літаків.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу Міноборони РФ.

"Відповідно до плану підготовки Збройних сил Російської Федерації під керівництвом головнокомандувача ВМФ Росії адмірала Володимира Корольова в період з 1 по 8 вересня 2018 року в Середземному морі будуть проведені масштабні навчання угруповання сил (військ) Військово-морського флоту і Повітряно-космічних сил Росії", - сказали у відомстві.

У Міноборони уточнили, що на навчаннях у Середземномор'ї "у складі угруповання планується розгорнути більш як 25 кораблів і суден забезпечення на чолі з ракетним крейсером "Маршал Устинов".

"У міжнародному повітряному просторі навчальні завдання відпрацюють близько 30 літаків, в тому числі стратегічні ракетоносці Ту-160, протичовнові літаки Ту-142МК та Іл-38, винищувачі Су-33 і літаки Су-30СМ морської авіації", - додали у відомстві.

Повідомляється, що в інтересах забезпечення безпеки судноплавства і польотів повітряних суден у відповідності з міжнародним законодавством райони проведення навчання завчасно будуть оголошені небезпечними для судноплавства і польотів.

Як повідомлялося, наступного місяця Росія проведе найбільші за майже чотири десятки років військові навчання – "Восток-2018".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: