Будівництво нових британських субмарин під загрозою через дефект компонентів із США

Середа, 8 серпня 2018, 13:29

У Британії будівництво атомних субмарин нового покоління можуть відкласти через виявлений дефект у зварюванні пускових установок балістичних ракет, виготовлених у США.

Про це повідомляє The Times.

Проект будівництва підводних човнів оцінюється в 31 млрд фунтів стерлінгів ($39,9 млрд). До 2030-х років чотири підводні човни королівського військово-морського флоту класу Vanguard повинні бути замінені на нові атомні підводні човни класу Dreadnought.

За створення компонентів з дефектами зварювання для нових підводних човнів королівського флоту і флоту США несе відповідальність американська компанія BWX Technologies. Вона і попередила про дефект.

Щодо компанії ведеться розслідування. Зварювальні роботи припинилися до його завершення.

Times зазначає, що терміни реалізації британської нової підводної програми в деякій мірі залежать від американської сторони, оскільки ключові компоненти, в тому числі для балістичних ракет Trident, надаються США за домовленістю від 1963 року.

"Американські ВМС тісно співпрацюють з британськими, щоб оцінити ризики для Dreadnought" - сказав представник ВМС США Білл Коуч.

Поки незрозуміло, чи збільшать вартість проекту дефекти у зварюванні і затримка у будівництві.

У Міноборони Британії запевняють, що будівництво субмарин відбувається згідно з графіком, і перший підводний човен мають спустити на воду на початку 2030-х років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.