Британія: Росія повинна знати, що за хіматаки потрібно сплатити ціну

Четвер, 9 серпня 2018, 11:56

Такі держави, як Росія, які використовують або потурають застосуванню хімічної зброї, повинні знати, що за це потрібно "сплатити ціну".

Про це у своєму Twitter заявив міністр закордонних справ великої Британії Джеремі Хант.

Сполучені Штати в середу оголосили, що введуть нові санкції проти Росії, переконавшись у тому, що Москва несе відповідальність за атаку нервово-паралітичним агентом у Великій Британії на колишнього російського подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію.

"Якщо ми збираємося не дати хімічній і біологічній зброї, зокрема нервово-паралітичним агентам, стати новою страхітливою нормою 21-го століття, такі держави, як Росія, які використовують або потурають їх застосуванню, повинні знати, що за це потрібно сплатити ціну. Спасибі США, що рішуче стоять поряд з нами щодо цього", - сказав Хант.

На початку березня колишній співробітник ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені непритомними у британському місті Солсбері.

Їх отруїли нервовим агентом епохи холодної війни, за що уряд звинуватив Росію, зануривши двосторонні відносини на новий мінімум, хоча Кремль заперечує будь-яку причетність. 18 травня стало відомо, що Скрипаль вийшов з лікарні. Юлію Скрипаль виписали 9 квітня.

На початку липня стало відомо про нове отруєння "Новічком" - у місті Еймсбері, неподалік від Солсбері, знайшли непритомними двох людей. Жінка згодом померла, її партнер зміг вижити.

За даними ЗМІ, Велика Британія підготувала запит про екстрадицію двох росіян, підозрюваних у справі про отруєння в Солсбері і Еймсбері.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: