Главу МЗС Литви нажахали кадри з демонстрацій у РФ

фото, відео
Понеділок, 10 вересня 2018, 10:10

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявичус закликав російську владу негайно звільнити затриманих учасників протестів у різних містах.

"Мене нажахали відео з сьогоднішніх демонстрацій у Росії з кадрами необґрунтованого застосування сили та масових затримань, зокрема неповнолітніх. Право людей на мирний протест необхідно поважати. Затриманих сьогодні та протягом попередніх днів або тижнів треба негайно звільнити", – заявив литовський дипломат у своєму Twitter.

У різних містах Росії 9 вересня пройшли акції протесту проти пенсійної реформи. Виходити на протести також закликав опозиціонер Алєксєй Навальний. Опозиція обрала цей день для масових мітингів, оскільки у Росії 9 вересня пройшли вибори губернаторів, мерів та депутатів. 

Влада Москви, Санкт-Петербурга й більшості інших міст акцію не погодила. За даними російських ЗМІ, на акціях затримали понад 800 людей.

19 липня Держдума Росії в першому читанні ухвалила законопроект про підвищення пенсійного віку в Росії. Його можуть підвищити з 55 до 63 років для жінок і з 60 до 65 років для чоловіків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.