Посольство нагадало Лондону про необхідність скасувати візи для українців

Понеділок, 10 вересня 2018, 17:01

Посольство України у Великій Британії сподівається, що Об'єднане Королівство поповнить список країн, до яких українці можуть подорожувати без оформлення віз.

Про це йдеться у повідомленні посольства в Twitter.

"Україна займає 24 позицію у рейтингу Global Passport Power Rank 2018, здобувши на 34 пункти більше, ніж у 2017 році, коли вона посідала 30 позицію.

90 країн світу мають безвізовий режим з Україною, і ми сподіваємося, що Велика Британія якомога швидше поповнить цей список", - йдеться у повідомленні посольства.

У посольстві додали, що українці також можуть отримати візи після прибуття в 41 країні світу.

Український паспорт посів 24 місце за спектром можливостей за рейтингом Global Passport Power Rank 2018. Українцям все ще потрібна віза для поїздок в Японію, Сполучені Штати, Велику Британію, Ірландію та Китай.

Український паспорт в рейтингу межує з документами Антигуа і Барбуда та Тринідадом і Тобаго (23 місце) та Маврикію і Венесуелою (25 місце). Перше місце в рейтингу, як і торік посів паспорт Сингапуру – його власники можуть подорожувати без віз до 127 країн світу.

Нагадаємо, посол України у Великій Британії Наталя Галібаренко повідомила про початок діалогу щодо візових проблем з Великою Британією, але не задоволена тими пропозиціями, що надійшли від британської сторони.

Читайте також: "Суто англійська упередженість: як відрізняється візова політика Британії в Україні та у сусідів"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.