"Людина-павук", який врятував дитину, отримав громадянство Франції

Четвер, 13 вересня 2018, 13:14

Французька влада надала громадянство малійському мігранту Мамуду Гассама, який отримав прізвисько "людина-павук" за порятунок дитини, яка висіла на балконі.

Про це повідомляє AFP.

22-річний Мамуду Гассама з Малі отримав швидке рішення щодо надання громадянства, а також роботу в пожежній службі після сміливого порятунку.

 
Мамуду Гассама

"Цей акт великої хоробрості є прикладом тих цінностей, які допомагають об'єднати нашу національну спільноту, такі як мужність, самовідданість, альтруїзм та піклування про найбільш вразливих", - йдеться в офіційному документі.

Героїчний інцидент трапився 26 травня на одній з вулиць на півночі Парижа. Гассама проходив повз будинок, коли побачив натовп людей і 4-річного хлопчика, який повис на балконі четвертого поверху.

Чоловік без зволікання кинувся на порятунок і за лічені секунди буквально видерся на четвертий поверх та врятував малого.

Із малійцем зустрівся президент Франції Еммануель Макрон. Він нагородив чоловіка медаллю за мужність та пообіцяв надати французьке громадянство.

За кілька днів Гассама отримав документ про проживання на території країни – перший крок до французького громадянства. Крім того, він підписав 10-місячний контракт на службу в бригаді пожежних Парижа.

Гассама прибув до Франції минулого року через середземноморський мігрантський маршрут і знайшов роботу на будівництві у французькій столиці. Він не звертався з проханням про надання притулку та незаконно проживав у Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.