Росіяни виявили фрагменти тіл жертв катастрофи Іл-20: 15 загиблих

Вівторок, 18 вересня 2018, 12:00

Російські військові знайшли місце падіння літака Іл-20 в Середземному морі, фрагменти тіл екіпажу підняли на кораблі ВМФ РФ.

Про це повідомили в Міноборони РФ, пише ТАСС.

"В операції з пошуку членів екіпажу російського літака Іл-20, який зазнав аварії біля берегів Латакії, беруть участь вісім кораблів, катерів і суден забезпечення ВМФ Росії. На даний момент виявлено місце падіння літака за 27 км на захід від населеного пункту Баніяс (провінція Латакія)" , - повідомили у військовому відомстві.

На борти російських кораблів підняли фрагменти тіл екіпажу і особисті речі, а також уламки літака. 15 російських військових загинули, пише Interfax.ru.

Російський військовий літак-розвідник Іл-20 був збитий над Середземним морем зенітним ракетним комплексом С-200, що належить сирійській системі ППО, заявив офіційний представник Міноборони РФ. 

Російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїлю, які завдавали авіаударів по цілях у провінції Латакія, стверджують у Москві. РФ розцінила дії Ізраїлю як ворожі і залишає за собою право на дії у відповідь.

У посольстві Ізраїлю в Москві відмовилися коментувати звинувачення Міноборони РФ про причетність країни до загибелі російських військових в Сирії.

"Без коментарів", - сказали у дипломатичній місії.

Нагадаємо, російський літак зник з радарів 17 вересня близько 23:00 при поверненні на авіабазу Хмеймім.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.