Німеччина: уряд прагне уникнути кризи через "відставку з підвищенням" Маасена

Неділя, 23 вересня 2018, 13:59

У німецькому уряді триває суперечка щодо подальшої долі Ганса-Ґеорга Маасена, якого нещодавно усунули з посади керівника Федерального відомства з охорони конституції та призначили держсекретарем в МВС Німеччини.

Як очікується, у неділю, 23 вересня, глави коаліційних партій ще раз мають обговорити це питання, повідомляє Deutsche Welle.

Глава МВС Німеччини Горст Зеегофер перед новою зустріччю лідерів коаліції заявив в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag, що він проти звільнення Маасена з його міністерства попри тиск з боку деяких політиків. Він назвав Маасена "вкрай компетентним" та "сумлінним" співробітником, котрий не вчинив жодного "службового правопорушення".

Зеегофер закинув соціал-демократам проведення цілеспрямованої кампанії проти Маасена.

Лідерка СДПН Андреа Налес розповіла виданню Bild am Sonntag, що уряд ФРН не розвалиться через ситуацію з Маасеном. Однак Налес наголосила, що коаліційна співпраця між ХДС/ХСС та СДПН має базуватися на "взаємній довірі та надійності". Вона також звинуватила Зеегофера, що той вже не раз своїми діями піддавав урядову коаліцію "випробуванню на міцність".

Маасена вирішили усунути з посади керівника Федерального відомства з охорони конституції після інтерв'ю, в якому він висловив сумніви, що в місті Хемніці справді відбулися "облави" на мігрантів, а також в автентичності відео з переслідуванням іноземців.

Після усунення з посади йому дали місце в міністерстві внутрішніх справ. Але в СДПН розкритикували цей крок, назвавши його відставкою з підвищенням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.