Арешт шпигуна РФ у Норвегії створив можливість обміну в'язнями

Понеділок, 24 вересня 2018, 16:30

Арештований у грудні минулого року у Москві норвезький екс-прикордонник Фруде Берг може сподіватися на обмін після того, як у Норвегії за підозрою в шпигунстві затримали громадянина РФ.

Про це заявив адвокат Берга Брюнфуль Ріснес, пише Reuters.

Берг був затриманий у грудні минулого року в Москві за звинуваченням у шпигунстві і чекає судового розгляду. Берг визнав себе кур'єром військової розвідки Норвегії, але мав слабке знання про операцію, в якій він брав участь і заперечував правопорушення, сказав його адвокат.

Адвокат заявив, що затримання російського чоловіка в Осло створило надію на обмін в'язнями.

"Це дає надію Бергу та його родині", - сказав він.

Бергу загрожує до 20 років позбавлення волі, якщо його визнають винним.

21 вересня невідомий чоловік був затриманий в аеропорту Осло перед вильотом з країни, наступного дня після відвідування семінару щодо цифрових технологій в парламенті Норвегії. Поліція повідомила, що його будуть утримувати протягом перших двох тижнів через ризик знищення доказів.

Пізніше у МЗС Росії визнали, що затриманий - співробітник апарату Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації Міхаіл Бочкарьов.

Адвокат росіянина заявила, що її підзахисний вважає інцидент непорозумінням. "Він був на семінарі по роботі. Можу сказати, що його робота пов'язана з конференцією, в якій він брав участь в Осло", - зазначила вона. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: