Прем’єр Британії на Генасамблеї ООН: Росія кричуще порушує міжнародне право

Четвер, 27 вересня 2018, 09:43

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей у своєму виступі перед Генасамблеєю ООН, заявила, що Росія кричуще порушує низку норм міжнародного права.

Текст виступу Мей розміщений на сайті британського уряду.

Вона наголосила, в деяких країнах природний патріотизм, який є наріжним каменем здорового суспільства, викривляють у агресивний націоналізм, експлуатуючи страх та невпевненість для просування політики ідентичності вдома та воюючої конфронтації за кордоном.

"Такі країни, як Росія, кричуще порушують міжнародне право. Від захоплення чужих територій до безрозсудного використання хімічної зброї на вулицях Великої Британії агентами російського ГРУ", - сказала Мей.

Напередодні журналісти Bellingcat з’ясували, що одного з підозрюваних в отруєнні в Солсбері, який називав себе "Русланом Бошировим", насправді звуть Анатолій Чепіга. Він - полковник ГРУ і нагороджений званням "Героя Росії".

Нагадаємо, британські прокурори 5 вересня назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Александр Петров та Руслан Боширов.

Прем’єрка Британії Тереза Мей заявила, що росіяни є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ. Британія отримала європейський ордер на арешт Петрова і Боширова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.