У Молдові допускають скасування посади президента

П'ятниця, 28 вересня 2018, 13:18

Голова парламенту Молдови Андріан Канду стверджує, що наступний склад парламенту виступить за подальше спрощення інституту президента країни аж до повної відмови від нього.

Про це Канду заявив журналістам у п'ятницю, повідомляє "Интерфакс".

"Я думаю, що наступний парламент перейде до подальшого обмеження повноважень президента. Нам слід повернутися до питання про конституційну реформу, щоб остаточно перейти до парламентської форми правління", - заявив Канду.

За його словами, "своїми діями президент Ігор Додон дискредитує інститут президента і ставить в незручне становище інші органи державної влади, в тому числі парламент і уряд".

Спікер навів у приклад призначення цього тижня двох нових міністрів до складу уряду. Для цього знадобилося вчетверте прийняти рішення про тимчасове відсторонення президента від посади.

"Я підозрюю, що у нас ще будуть підстави (для відсторонення. – Ред.). Якщо ми зможемо знайти компроміс в парламенті і затвердимо зміни в Конституції в тому, що стосується європейської інтеграції, думаєте, що президент Додон затвердить їх? Потрібно буде направити на промульгацію і новий Кодекс телебачення і радіо, який містить і антипропагандистські елементи… ви думаєте, що президент Додон затвердить його?" - зазначив Канду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: