Трамп: США будуть дуже злі, якщо в Сирії станеться "бійня"

Четвер, 6 вересня 2018, 08:09

Сполучені Штати будуть "дуже злі", якщо в сирійській провінції Ідліб відбудеться насильство і застосування хімічної зброї.

Про це заявив президент США Дональд Трамп, повідомляє CNN.

"Вони, сподіваюся, буде дуже, дуже розсудливими та обережними, тому що світ стежить. Не може бути бійні. Якщо буде бійня, світ буде дуже, дуже сердитий. І Сполучені Штати будуть злитися", - сказав Трамп під час наради в Овальному кабінеті, коли його запитали про ситуацію в Сирії.

Трамп і вищі посадові особи попередили сирійський режим і його союзників, Росію та Іран, не використовувати хімічну зброю або нерозважливо вбивати людей.

"Там, принаймні, 3 мільйони безневинних людей. Світ спостерігає, і Сполучені Штати дуже уважно стежать", - додав Трамп. В цілому він назвав ситуацію в Ідлібі "сумною".

Тим часом Міністерство оборони РФ підтвердило проведення авіаударів у Ідлібі, який намагаються взяти під контроль сили президента Башара Асада.

Перед тим російські та сирійські літаки завдали удару, незважаючи на заплановану зустріч лідерів РФ, Ірану і Туреччини для обговорення можливої операції у регіоні.

Туреччина, яка встановила військові пости в Ідлібі, закликає Москву відмовитися від нових масових бомбардувань у регіоні.

Росія виступає за відмежування сирійської опозиції від терористів в Ідлібі при одночасному проведенні операції проти "Фронт ан-Нусра". США також виступають за усунення терористів з регіону.

У квітні адміністрація Трампа зібрала коаліцію американських, французьких і британських сил для атаки на об'єкти сирійського уряду, пов'язані з виробництвом хімічної зброї, після атаки отруйним газом загинули десятки людей у районі Дума. Дамаск, підтримуваний Москвою, заперечує застосування такої зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.