Поліція Франції вивезла 500 іракських курдів з табору біля Дюнкерка

П'ятниця, 7 вересня 2018, 13:56

Французька поліція вивезла понад 500 мігрантів, в основному іракських курдів, які жили в імпровізованому таборі в лісі біля міста Дюнкерк, сподіваючись дістатися до Британії.

Про це повідомляє The Times.

Мігранти відправили до спеціальних центрів в інших містах Франції, де їм буде запропоновано подавати заяви про притулок.

Ті, хто вже отримав повідомлення про депортацію, будуть перебувати під вартою, а поліція домовляється про направлення їх у країну походження чи в іншу країну Європи.

Поліція залишатиметься на місці, щоб запобігти повторному виникненню табору. Минулого року французька влада вже двічі розбирала табір біля Дюнкерка, але він швидко з'являвся знову.

Співробітники благодійної організації стверджують, що переважна більшість іракських курдів заплатили контрабандистам по кілька тисяч фунтів за можливість потрапити до Британії.

Відповідно до французького законодавства, мігранти, яких висилають, можуть бути затримані максимум на 90 днів. На практиці часто потрібно більше часу, щоб організувати їх вивезення з Франції, а це означає, що багатьох звільнять з-під варти, перш ніж їх зможуть вислати з країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.