"Підігрів русофобії": МЗС РФ відреагувало на заяву західних країн щодо Солсбері

П'ятниця, 7 вересня 2018, 20:23

В МЗС РФ висловили жаль, що Німеччина, Канада, США і Франція підтримали висновки щодо причетності Росії до хіматак у Британії.

Про це йдеться у коментарі МЗС РФ.

"Викликає жаль, що в столицях цих країн знову пішли на поводу у Лондона, який, схоже, ніяк не може подолати власні нез'ясовні фобії. Підхопили брехню, прикриту застереженням "майже напевно" ("almost certainly"), що є черговою варіацією горезвісного британського "дуже ймовірно" ("highly likely"), і з готовністю закрили очі на відсутність будь-яких свідчень того, що дійсно сталося з використанням у Великобританії отруйних речовин" - йдеться у коментарі.

У відомстві знову заявили, що РФ не має жодного відношення до подій у Сосбері і Еймсбері.

"З розчаруванням констатуємо, що деякі західні державні діячі, перебуваючи в полоні власних геополітичних амбіцій, не залишають спроб створити з Росії образ ворога, розігріваючи у своїх країнах русофобські настрої" - заявили в МЗС РФ.

Як повідомлялося, лідери США, Франції, Німеччини та Канади заявили про "повну впевненість" в оцінці Великої Британії, що двоє підозрюваних в отруєнні в Солсбері є співробітниками Головного розвідувального управління РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.