Німеччина: суд схвалив екстрадицію іранського дипломата

фото
Понеділок, 1 жовтня 2018, 12:57

У Німеччині Вищий регіональний суд баварського Бамберга підтвердив екстрадицію до Бельгії іранського дипломата Асадолли Асаді, радника в посольстві Ірану у Відні.

Про це пише AP.

Бельгійська влада звинуватила Асаді, затриманого 1 липня за ордером ЄС у Німеччині, у плануванні теракту на зустрічі іранських опозиційних груп у Парижі. Суд підтвердив, що дипломатичний імунітет Асаді не діє у цій справі.

 

Наразі незрозуміло, коли прокурори Бамберга здійснять екстрадицію.

Арешт Асаді відбувся після того, як в Бельгії була затримала пара з іранським корінням. У затриманих виявили необхідне для виготовлення бомби обладнання, включно з 500 грамами вибухової речовини TATP та детонатором. Їм висунули обвинувачення у спробі терористичного вбивства та підготовці терористичного злочину. Тегеран каже про непричетність до справи.

Кілька колишніх європейських і арабських міністрів, а також адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані, взяли участь у засіданні іранських опозиційних груп у вигнанні, які прагнуть покласти край владі шиїтського мусульманського духовенства в Ірані. На заході були присутні 25 тисяч людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.