Cпікер парламенту Чехії не бачить проблеми у зустрічі з підсанкційними політиками РФ

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 13:04

Спікер Палати депутатів Чехії Радек Вондрачек не вважає проблемою те, що в ході майбутнього візиту в РФ він вестиме переговори з очільниками палат парламенту РФ - В'ячеславом Володіним і Валентиною Матвієнко, внесеними до списку санкцій Європейського союзу і Сполучених Штатів.

Про це пише ČTK.

"З огляду на те, що я виступаю як голова Палати депутатів, високопоставлений представник демократичної, суверенної і незалежної держави, я вважаю радше плюсом факт проведення зустрічі зі своїми колегами, інакше це було б безглуздо", - сказав Вондрачек.

Політик нагадав, що сенс списку санкцій полягає в тому, що його фігуранти не можуть подорожувати до ЄС.

"Де-факто, Володін і Матвієнко зустрічаються зі мною", - зазначив Вондрачек. За його словами, у ході переговорів увага буде приділена тим областям, в рамках яких можна вести діалог з Росією. "Я вважаю, що з РФ певний діалог необхідний", - додав він.

За словами Вондрачека, делегація комітету з питань охорони здоров'я та освіти також вирушає до Росії. Головною темою зустрічі буде турбота про чеських громадян в Росії і навпаки, запевняє він.

Візит пройде з неділі по вівторок.

Раніше канцлерку Німеччини Ангелу Меркель розкритикували за те, що Берлін відступив від встановлених правил і дозволив начальникові Генштабу російської армії Валерію Герасимову в'їхати в країну, незважаючи на те, що йому заборонено перетинати кордони Євросоюзу через санкції, запроваджені в 2014 році після анексії Криму Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: