Поліція ідентифікувала нападника на вокзалі в Кельні

Середа, 17 жовтня 2018, 08:24

Чоловік, який напередодні захопив заручницю в аптеці на вокзалі Кельна і намагався підпалити ресторан швидкого харчування, є біженцем із Сирії.

Це підтвердила німецька поліція, повідомляє Deutsche Welle.

Підозрюваний - 55-річний сирієць, чий паспорт було знайдено на місці злочину. Він перебуває у комі внаслідок поранення, отриманого під час спецоперації, однак загрози його життю немає. Щодо нього видано ордер на арешт через замах на вбивство та захоплення заручників.

Чоловік із березня 2015 року проживає в Німеччині, переважно в Кельні. Він отримав у Німеччині право на притулок і може перебувати в країні щонайменше до червня 2021 року.

Сирієць був відомий поліції через низку правопорушень, зокрема, через володіння марихуаною, магазинні крадіжки, вторгнення у чужі помешкання та інші.

За даними поліції, сирієць проживав у притулку для біженців. У його кімнаті було знайдено тексти арабською мусульманського спрямування, однак без конкретного ісламістського змісту, зокрема нічого, що вказувало б на зв'язок з угрупованням "Ісламська держава", про який напередодні заявляв один зі свідків.

Син і брат підозрюваного також проживають у Німеччині. Його дружина, однак, і досі перебуває у Сирії, її заяви на переїзд до Німеччини уже двічі відхиляли. Підозрюваний є психічно не готовим працювати.

Керівництво притулку заявило, що сирієць був противником режиму сирійського президента Башара Асада і через це сидів у в'язниці. За його словами, він був жертвою тортур, що і могло призвести до порушень його психіки. Однак у поліції даних про його перебування у сирійській в'язниці немає.

За оцінками поліції, нападник не планував захоплення заручників, він прагнув підпалити заклад швидкого харчування. Жертв могло бути більше, оскільки нападник мав із собою велику кількість вибухонебезпечних речовин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: