У Німеччині прокуратура почала перевірку стосовно міністра оборони - ЗМІ

Четвер, 18 жовтня 2018, 10:18

Прокуратура Берліна проводить перевірку стосовно голови Міноборони Німеччини Урсули фон дер Ляєн через надмірне залучення до роботи відомства сторонніх консультантів.

Про це повідомляє Spiegel.

Прокуратура з’ясовує, чи у випадку постійного залучення сторонніх консультантів до роботи військового відомства не йдеться про фальшиве підприємництво.

За словами речника Міністерства юстиції Мартіна Стелтнера, слідчі мають з’ясувати, чи можна у цій справі говорити про підозру.

Перевірку розпочали після скарги на міністра 30 вересня від одного з працівників міністерства. Так, за його даними, "у міністерстві протягом тривалого часу працювали сторонні консультанти у якості звичайних співробітників".

Самозайняті особи - це люди, які виступають як незалежні підприємці, але мають лише одного клієнта. Якщо перевірка встановить, що міністерство дійсно наймало таких консультантів, може бути запущена процедура судового переслідування.

Подібні підозри щодо міністерства виникли раніше і у Федеральної рахункової палати, яка в конфіденційній доповіді вказала на те, що Міноборони, наприклад, в питаннях модернізації у сфері інформаційних технологій, повністю залежить від консультантів, залучених зі сторони. Причому договори з ними нібито часто укладаються на безконкурсній основі і не вигідні з економічної точки зору.

За даними видання, контракти консультантів обходяться Міністерству оборони у 70 млн євро щороку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: