Супутникові знімки свідчать про нові ядерні бункери під Калінінградом

фото
Четвер, 18 жовтня 2018, 13:57

Нові супутникові знімки показують, що Росія модернізує військові бункери для зберігання ядерної зброї у Калінінградській області.

Про це пише CNN.

Раніше цього року з'явилися аерофотознімки, які показували, що росіяни значно модернізували бункер зі зберігання ядерної зброї в Калінінграді. Тепер супутникові знімки, зроблені між 19 липня та 1 жовтня, та аналіз від компанії ImageSat International, комерційної супутникової фірми, підтверджують, що велика модернізація ведеться щонайменше у чотирьох місцях по всьому регіону.

 
Бункер зі зберігання ядерної зброї

Ще один набір зображень показує 40 нових бункерів на стадії будівництва, які збільшують потужності поблизу Приморська, другого за величиною в Росії порту на Балтійському морі. Нові бункери оточують старі, менші бункери в центрі зображення. Знімки від 18 липня показують, що бункери будуються; через 10 тижнів бункери здаються готовими.

 
Зона військових складів біля Приморська

Неподалік на північ від Калінінграда, зображення показують оновлення Чкаловської авіабази: нову залізницю та встановлення системи, яка дозволить літакам приземлятися в незручну погоду.

 

Останній набір зображень показує оновлення в Черняховську - базі, де розміщується 152-а ракетна бригада ЗС РФ. У лютому база отримала оперативно-тактичні ракетні комплекси (ОТРК) "Іскандер", які можуть нести ядерний заряд. Пентагон назвав це "найбільшим кроком, який ми бачили" з точки зору російської мілітаризації Балтії.

 
 
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.