Посол України хоче пояснити віце-прем’єру Італії небезпеку підтримки РФ

Четвер, 18 жовтня 2018, 13:20

Посол України в Італії Євген Перелигін заявив, що має намір пояснити віце-прем'єру, главі МВС Італії Маттео Сальвіні небезпеку, яку несе підтримка дій Кремля.

Про це пише Askanews.

"Якби лідер партії "Ліга" зміг знайти час у своєму щільному графіку для зустрічі з послом України, з проханням про яку неодноразово звертались, я б йому пояснив, яку небезпеку для сьогоднішньої Європи несе підтримка дій РФ, яка намагається змінити існуючі визнані світовою спільнотою кордони та весь міжнародний порядок", - сказав дипломат.

"У зв’язку з цим я б розповів йому про ті жахливі наслідки, до яких подібна політика призвела в Європі у минулому", - додав він.

Напередодні Сальвіні заявив у Росії, що Італія не підтримає продовження економічних санкцій ЄС проти РФ, які Євросоюз запровадив проти РФ у 2014 році після анексії Криму та розпалювання конфлікту на Донбасі.

На черговому саміті ЄС, який відбудеться 13 грудня, лідери, як очікується, голосуватимуть за продовження економічних санкцій проти РФ на ще шість місяців. Італія може запропонувати пропозицію щодо фінансування малого бізнесу РФ як умову підтримки продовження санкцій.

31 липня Євросоюз запровадив санкції проти 6 російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту. Дипломати розповіли, що було запропоновано 8 фірм, але дві були відкинуті після опозиції з боку Німеччини та Італії, які побоювалися шкоди для своїх ділових відносин з Росією. Тоді ж Італія заблокувала включення кримської депутатки у список санкцій ЄС проти Росії, а нещодавно - виступила проти нового режиму санкцій ЄС за кібератаки.

Сальвіні вважає, що Росія законно анексувала український Крим, а революцію в Україні називає "фальшивою". Він раніше заявляв, що хотів би бачити президента РФ Путіна в кріслі прем'єр-міністра Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.