Сирія: Асад знову завдає ударів на тлі наближення саміту

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 13:20

Сили режиму Башара Асада та проіранські угруповання продовжують обстрілювати з артилерії зону деескалації в сирійській провінції Ідліб.

Про це пише Anadolu.

Артилерійські удари завдали по околицях Лазкіє, півдню Ідліба, заходу Алеппо, півночі і заходу Хами, йдеться у повідомленні. Зазначається, що в результаті поранення отримали двоє дітей.

Після досягнутої між Анкарою та РФ домовленості щодо Ідліба сили режиму Асада час від часу наносять артилерійські удари по низці точок у регіоні.

Президент Росії Владімір Путін домовився із турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом створити демілітаризовану зону в Ідлібі, щоб розділити сили урядових сирійських військ та сирійських повстанців, і не допустити спалаху масштабного конфлікту.

Провінція Ідліб - останній притулок для цивільних осіб і повстанців, які мігрували з інших районів Сирії, а також для потужних джихадистських сил (близько 10 000 бойовиків). Туреччина встановила 12 військових постів в регіоні. Асад обіцяє повернути всі сирійські території під свій контроль.

27 жовтня у Стамбулі пройде чотиристоронній саміт щодо Сирії за участі лідерів Туреччини, Росії, Німеччини і Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: