Путін побажав проросійському главі Республіки Сербської успіху на виборах

Понеділок, 1 жовтня 2018, 14:02

Президент Росії Владімір Путін побажав лідеру боснійських сербів Мілораду Додіку успіхів на майбутніх виборах в Боснії і Герцеговин.

Про це пише Balkan Insight із посиланням на головну телерадіокомпанію в Республіці Сербській RTRS.

Президент Республіки Сербської, добре відомий своїми стійкими проросійськими поглядами, бореться за місце у тримісній президії Боснії та Герцеговини на виборах, які повинні відбутися 7 жовтня.

Під час зустрічі на російському курорті в Сочі Путін заявив про хороші відносини і успішну співпрацю між Росією і Республікою Сербською, повідомляють боснійські ЗМІ. Путін сказав, що, за його даними, близько 75% від загальної зовнішньої торгівлі Республіки Сербської припадають на Росію.

Додік підкреслив, що російська підтримка має життєво важливе значення для боснійських сербів. "Було б катастрофою для наших людей втратити увагу Росії з точки зору допомоги і підтримки", - сказав Додік.

Він також наполіг на тому, що тісне партнерство між Республікою Сербською і Росією не спрямоване проти когось ще. "Я думаю, що існує жорстка, абсолютно непотрібна історія про ймовірний російський злоякісний вплив у нашій країні і на Балканах", - сказав він.

"Це придумали деякі штаб-квартири на Заході, які намагаються врегулювати ситуацію з Росією по всьому світу. Ми не приймаємо цього. У нас нормальне дружнє співробітництво", - сказав Додік.

Доповідь Конгресу США у січні звинуватила Росію в запуску "асиметричних нападів" на демократичні країни Європи, стверджуючи, що Росія агресивно націлилася на країни Центральної і Східної Європи, які хочуть вступити в ЄС і НАТО.

У доповіді наголошується, що посилені відносини Росії з президентом Республіки Сербської Мілорадом Додіком "можуть бути корисні для уповільненні шляху Боснії у НАТО".

Путін і Додік зустрілися вдруге в цьому році та увосьме з березня 2011 року. Додік подарував Путіну подарунок - значок з прапором Республіки Сербської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.