Греція: парламент Македонії відкрив шлях до реалізації історичної угоди

Субота, 20 жовтня 2018, 12:23

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас в суботу заявив, що схвалення парламентом Македонії пропозиції про зміну назви країни в п'ятницю відкриває шлях для реалізації "історичної" угоди між двома країнами.

Про це повідомляє Reuters.

"Сьогодні символічний і історичний день після прийняття рішення в парламенті Скоп'є, яке відкриває шлях до реалізації угоди", - сказав Ципрас на церемонії, присвяченій його прийняттю обов’язків міністра закордонних справ.

Ципрас взяв на себе обов’язки голови МЗС після того, як Нікос Котзіас, екс-глава відомства і головний представник Греції на переговорах про переіменування Македонії, цього тижня несподівано пішов з посади.

Нагадаємо, пізно ввечері у п’ятницю парламент Македонії проголосував за зміну назви країни та розблокував її вступ до НАТО. За пропозиції уряду почати внесення змін до Конституції про зміну назви проголосували 80 депутатів із 120.

Для остаточного внесення змін парламентарям ще треба провести два голосування - простою та конституційною більшістю.

Назва держави має бути змінена попри провал референдуму з цього ж питання. Це дозволить розблокувати можливість Македонії вступити до НАТО та розпочати діалог про набуття членства у ЄС.

Докладніше читайте у статті "ЄвроПравди": "І нехай НАТО почекає: як у Македонії зірвали референдум, що мав розблокувати євроінтеграцію".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.