Німецька прокуратура перевіряє дані про пожертвування лідеру ультраправих

Середа, 14 листопада 2018, 12:40

Німецька прокуратура почала попереднє розслідування щодо факту отримання  співголовою ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" Алісою Вейдель 130 тис. євро в якості пожертвування для партії від швейцарської фармацевтичної компанії.

Про це повідомляє Spiegel Online.

"Прокуратура Констанца проводить перевірку на основі повідомлень у ЗМІ, чи є ознаки правопорушення" - повідомили у прокуратурі.

Згідно з німецькими законами, приховування джерела отриманих політичною партією коштів загрожує позбавленням волі строком до трьох років.

Крім того, закон забороняє фінансування німецьких політичних партій громадянами і організаціями країн, які не є членами ЄС.

Сама Аліса Вейдель заперечує незаконне фінансування. Підкреслюється також, що через приблизно півроку після того, як грошові кошти були отримані, сума пожертвувань була повністю або частково переведена назад на рахунок відправника.

Як повідомлялося, співголова ультраправої "Альтернативи для Німеччини" Аліса Вейдель потрапила під шквал критики із закликами піти у відставку після того, як німецькі ЗМІ виявили, що вона отримала 130 тис. євро як пожертвування для партії від швейцарської фармацевтичної компанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.