Макрон: Європі потрібно більше суверенітету, щоб запобігти глобальному хаосу

Понеділок, 19 листопада 2018, 09:53

Президент Франції Еммануель Макрон закликав зробити Європу більш сильним та більш впевненим гравцем у світі, який міг би запобігти хаосу на світовій арені.

Про це він сказав під час виступу у парламенті Німеччини, повідомляє Euractiv.

Макрон та канцлер Німеччини Ангела Меркель в останні дні використали серію військових ювілеїв для об'єднання проектів проти популістських та націоналістичних сил у Європі та ізоляціоністської політики Дональда Трампа.

Макрон висловив тверду підтримку Меркель щодо низки реформ, спрямованих на зміцнення Європи.

"Європа, і всередині неї франко-німецька пара, зобов'язана не допустити, щоб світ скотився в хаос, і вести його шляхом миру. Саме тому Європа повинна бути сильнішою ... і отримати більше суверенітету ", - сказав Макрон.

Макрон зазначив, що саме Європа першою проштовхувала ідею зеленої енергетики та протидії зміні клімату, і зараз найбільш сильно наполягає на багатосторонніх підходах до торгівлі, безпеки, міграції та екологічної політики.

Він сказав, що Європа не повинна "стати іграшкою великих держав, повинна взяти на себе більшу відповідальність за свою безпеку та оборону і не повинна приймати роль підлеглого у світовій політиці".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.