Росія надіслала до Середземномор'я новий фрегат з крилатими ракетами на борту

Понеділок, 5 листопада 2018, 14:00

Росія заявила, що перекинула новий фрегат з крилатими ракетами дальньої дії "Калібр" до Середземного моря.

Про це пише Reuters.

"Фрегат Чорноморського флоту "Адмірал Макаров" залишив Севастополь і встановив курс на чорноморські протоки. Судно буде діяти в складі постійного з'єднання військово-морських сил російського флоту в Середземному морі", - сказано в заяві Міністерства оборони Російської Федерації. 

Росія в минулому випускала крилаті ракети "Калібр" з фрегатів та підводних човнів, розташованих у Середземному морі, по військових цілях для підтримки атак сил сирійського президента Башара Асада.

Міністерство не сказало, чи буде фрегат брати участь у військовій операції в Сирії, де Москва підтримала президента Башара Асада після вступу у війну 2015 року.

У травні російський президент Путін заявив, що російські військові судна з крилатими ракетами "Калібр" будуть перебувати на постійній основі в Середземному морі, щоб протистояти тому, що він назвав терористичною загрозою в Сирії.

Росія цього літа розгорнула кілька військових кораблів у Середземному морі, зокрема фрегати "Адмірал Григорович", "Адмірал Ессен" та "Питлівий", а також десантні кораблі "Ніколай Фільченков" та ракетний корвет "Вишній Волочок".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: