Естонський міністр, який укріпляв кордон з РФ, йде з політики

Вівторок, 20 листопада 2018, 17:37

Міністр внутрішніх справ Естонії Андрес Анвельт (Соціал-демократична партія) оголосив, що йде у відставку через проблеми зі здоров'ям.

Про це пише ERR.

Анвельт вирішив взагалі піти з політики, він не буде балотуватися до Рійгікогу, хоча мав бути першим номером партії в Іда-Вірумаа. Після відставки з поста міністра Анвельт не продовжуватиме працювати в парламенті.

"Я був в політиці десять років, з них п'ять у Рійгікогу і три - в уряді. У мене був чіткий план брати участь в роботі наступного скликання парламенту, але за останні кілька днів продзвенів найсерйозніший дзвінок - здоров'я. Я не можу дозволити собі і своїм близьким не звертати увагу на це попередження і працювати до тих пір, поки не трапиться щось дуже серйозне", - пояснив Анвельт.

Навесні Анвельт мав запалення легенів і потрапив до лікарні. Проблеми зі здоров'ям турбували його і надалі.

"Будучи міністром внутрішніх справ Андрес Анвельт зробив великий внесок під час нашого головування в Раді ЄС, у зміцнення східного кордону, боровся проти сімейного насильства, відстоював підвищення зарплат поліцейським, рятувальникам, прикордонникам", - прокоментував у своєму Facebook прем'єр Юрі Ратас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.