Нижня палата парламенту Франції схвалила закони проти фейкових новин

Середа, 21 листопада 2018, 10:35

Національні збори Франції, нижня палата французького парламенту, у вівторок ввечері ухвалили два суперечливих закони про поширення недостовірної інформації.

Як повідомляє агентство AFP, депутати схвалили плани президента Макрона із боротьби з фальшивими новинами значною більшістю голосів.

Новими законами Еммануель Макрон хоче запобігти поширенню чуток і брехливих заяв під час виборчих кампаній. Критики попереджають про обмеження свободи вираження думок і цензуру.

Згідно із законами, партії чи кандидати протягом трьох місяців перед загальнонаціональними виборами можуть за прискореною юридичною процедурою діяти проти публічно поширюваних неправдивих відомостей.

Крім того, соціальні мережі, такі як Facebook і Twitter, повинні стати більш прозорими у поширенні платного контенту.

Макрон оголосив, що хоче захистити "демократичне життя" у Франції від брехливих новин. Глава держави звинуватив російські ЗМІ, такі як RT і Sputnik, у навмисному поширенні спекуляцій про нього під час виборчої кампанії з метою впливу на вибори.

На противагу цьому, критики вбачають у законах спробу Макрона придушити поширення невигідної для нього інформації. Вони попереджають про цензуру у ЗМІ та серед громадян. Журналістські організації також розкритикували закони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: