Єврокомісар порівняв прихильників "жорсткого" Brexit з радянським ГКЧП

фото
Четвер, 22 листопада 2018, 11:13

Єврокомісар з питань охорони здоров’я і безпеки продуктів Вутеніс Андрюкайтіс порівнював прихильників "жорсткого" Brexit з високопоставленими радянськими чиновниками, які хотіли усунути з посади Михайла Горбачова.

Про це повідомляє Politico.

Андрюкайтіс опублікував у Twitter фотографію із засідання Європейської дослідницької групи на цьому тижні, на якій британський депутат-консерватор Джейкоб Різ-Могг закликав депутатів Торі підтримати відставку Терези Мей з посади лідера партії.

Нижче була фотографія засідання Державного комітету з надзвичайного стану, групи високопоставлених радянських чиновників, які розпочали невдалу спробу перевороту проти Горбачова в 1991 році.

На обох фотографіях сидять виключно чоловіки середнього віку в костюмах. "Я нічого не порівнюю. Якби я порівнював, можливо, я сказав би про гендерне представництво", - написав Андрюкайтіс.

Як відомо, частина консерваторів висловили незадоволення умовами проекту угоди про вихід Британії з ЄС, узгодженими Лондоном і Брюсселем.

Британські консерватори почали збирати підписи за проведення голосування щодо вотуму недовіри Терезі Мей і усунення з посади лідера партії. Для цього необхідна згода щонайменше 48 депутатів, поки що необхідну кількість не зібрали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.