Прем’єр Британії: питання Гібралтару вирішиться до саміту щодо Brexit

Четвер, 22 листопада 2018, 15:13

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей впевнена у підписанні угоди про вихід з ЄС і політичної декларації щодо майбутніх відносин на саміті 25 листопада.

Про це вона сказала під час короткої заяви у Лондоні.

"Це правильна угода для Великої Британії, вона забезпечує результати голосування на референдумі. Вона повертає під контроль наші кордони, наші гроші і наші закони. І також вона захищає робочі місця, безпеку і цілісність Сполученого Королівства", - сказала Мей.

Вона зазначила, що лідери 27 країн ЄС мають ознайомитися із декларацією до саміту 25 листопада і вона має намір провести з ними телефонні розмови протягом найближчих днів.

Мей також розповіла, що вчора ввечері розмовляла з іспанським прем’єром Педро Санчесом і висловила впевненість, що питання Гібралтару буде вирішене до неділі.

"Я впевнена, що в неділю буде погоджена угода, яка стосується всієї британської родини, включаючи Гібралтар", - сказала вона.

Нагадаємо, політична декларація про майбутні відносини між Європейським союзом і Великою Британією після Brexit, яка була узгоджена сьогодні, не містить згадок про Гібралтар.

Слід зазначити, що декларація не є юридично зобов’язуючим документом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.