Названо ім'я другого агента ГРУ РФ - організатора спроби перевороту в Чорногорії

фото
Четвер, 22 листопада 2018, 17:59

Одним з двох ключових організаторів спроби державного перевороту в Чорногорії є співробітник ГРУ РФ Владімір Моісеєв, раніше відомий як "Владімір Попов".

Про це пишуть журналісти Bellingcat та розслідувального проекту The Insider.

На прізвище "Попов" росіянин мав закордонний паспорт, і під цим ім'ям він перебував в розшуку Інтерполу.

 

Моісеєв народився 29 травня 1980 року в селі Півкіно Курганської області, відслужив в армії і вступив в Тюменське вище військово-інженерне командне училище, закінчивши його в званні лейтенанта.

Між 2006 і 2009 роками перебрався в Москву, де пройшов підготовку у військовій частині №48427, що належить спецназу ГРУ (45-й окремий гвардійський розвідувальний ордена Александра Невського полк спеціального призначення). 2008 року цей полк брав активну участь в російсько-грузинській війні. 

За даними журналістів, він брав участь в розпалюванні сепаратистського конфлікту в Молдові за донбаським сценарієм, а також з незрозумілим завданням перебував у Польщі, Болгарії та Україні. У січні 2014 року Моісеєв перебував в Одесі, йдеться у розслідуванні.

 

Нагадаємо, 16 жовтня минулого року в день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи.

Пізніше, крім лідерів проросійської опозиції Андрія Мандича і Мілана Кнєжевича, в спробі держперевороту звинуватили двох росіян - Едуарда Шишмакова і Владіміра Моісеєва та дев'ятьох громадян Сербії.

 

Шишмаков і Моісеєв відвідували Чорногорію і стежили за людиною, яку вони найняли, щоб організувати повалення уряду Чорногорії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: