Екс-прем'єру Македонії, який втік до Угорщини, висунули нові звинувачення

П'ятниця, 23 листопада 2018, 08:38

Прокурори Македонії висунули два нових звинувачення проти колишнього прем'єр-міністра Ніколи Груєвські, який отримав притулок в Угорщині.

Про це повідомляє AFP.

У четвер спеціальна група прокурорів, призначена для розслідування передбачуваних злочинів, скоєних адміністрацією Груєвські, звинуватила його в "незаконному фінансуванні" своєї політичної партії VMRO-DPMNE і незаконному будівництві її штаб-квартири.

У прокуратурі заявили, що в період з 2009 по 2015 рік Груєвські та інші "надали кошти з анонімних і незаконних джерел" для партії.

За словами звинувачення, Грєвські і партійний чиновник нібито отримали "непропорційну вигоду" в сумі 8 мільйонів євро для партії в незаконному контракті з будівельною компанією.

Нагадаємо, колишнього прем’єр-міністра Македонії Ніколу Груєвські засудили до двох років тюрми за зловживання владою при купівлі урядового броньованого Mercedes. Обвинувачення підтримав не один суд, і Груєвські фігурував не в одній кримінальній справі. 

Екс-голова уряду, щоб уникнути ув’язнення, втік з країни і отримав політичний притулок в Угорщині. У Єврокомісії розкритикували будапешт за це рішення.

Македонія офіційно попросила про екстрадицію колишнього прем’єра-втікача. Груєвські - близький політичний союзник угорського прем'єра Віктора Орбана.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: