МЗС РФ звинуватило Косово в етнічних чистках

П'ятниця, 23 листопада 2018, 18:39

МЗС РФ звинуватило Приштину в етнічних чистках щодо косовських сербів.

Про це йдеться у коментарі  відомства.

"Розглядаємо вторгнення косовоалбанского спецназу в населену сербами частину Косовської Митровиці вранці 23 листопада, затримання чотирьох місцевих жителів як чергову провокацію Приштини, націлену на видавлювання косовських сербів із краю", - йдеться в коментарі МЗС РФ.

У відомстві заявили, що йдеться про "продовження курсу Приштини на етнічні чистки і розв'язання на Балканах "торгової війни" через введення 100-відсоткових мит на сербські товари.

"Рішуче засуджуємо розкручування Приштиною конфліктної спіралі. Викликає подив самоусунення міжнародних Сил для Косово. Складається враження, що Євросоюз і США, які протягом багатьох років сприяють косоварам, або не в змозі приборкати своїх "підопічних", або потурають їх агресивній лінії", - йдеться в коментарі.

У п’ятницю вранці сили спеціального призначення Косова ROSU заарештували у Косовській Митровиці чотирьох сербів. У місті звучали сирени, очевидці кажуть, що чули постріли. Дії правоохоронців викликали невеликі акції протесту.

У поліції Косова повідомили, що арешти відбулись у зв'язку з розслідуванням убивства сербського опозиційного політика Олівера Івановича, яке сталось кілька місяців тому. Цю інформацію підтвердив і прем’єр Косова Рамуш Харадінай.

Він закликав зберігати спокій та зазначив, що операція косовської поліції на Півночі Косовської Митровиці не має політичного харакеру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.