Ердоган зідзвонився з Порошенком і Путіним через напругу в Чорному морі

Середа, 28 листопада 2018, 12:56

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у середу провів телефонні переговори з президентами України та Росії, під час яких йшлося про загострення у зв’язку з агресією РФ біля Керченської протоки.

У прес-службі адміністрації президента України за підсумками розмови повідомили: Порошенко і Ердоган домовились, що президент Туреччини порушить українське питання в Буенос-Айресі на саміті G20, який відбудеться 30 листопада-1 грудня.

В АП зазначили, що Ердоган "засудив ескалацію та агресивні дії РФ проти України". Порошенко також закликав посилити тиск на Росію для звільнення українських моряків та кораблів.

Державна турецька агенція Anadolu із посиланням на джерела підтвердила, що Ердоган обговорив із Порошенком напругу між Росією та Україною. Агенція повідомила, що телефонну розмову на цю тему Ердоган у середу провів і з президентом РФ Владіміром Путіним.

"Вислухавши обидві сторони і висловивиши занепокоєння з приводу напруженості, президент Ердоган наголосив на важливості вирішення питання дипломатичними засобами", - повідомила Anadolu.

У прес-службі Кремля заявили, що Путін та Ердоган провели обмін думками з питань стабільності і безпеки в Чорноморському регіоні "у контексті спровокованого київською владою небезпечного інциденту в районі Керченської протоки".

Нагадаємо, реагуючи на агресію на морі, Туреччина наполягає, що прохід через Керченську протоку до Чорного моря не повинен блокуватися. Туреччина закликає уникати кроків, які можуть принести небезпеку для регіонального миру і стабільності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.