Спікер парламенту Молдови пригрозив відправити Додона у відставку

П'ятниця, 30 листопада 2018, 20:04

Спікер парламенту Молдови Андріан Канду пригрозив ініціювати відставку президента Ігоря Додона через систематичне порушення ним Конституції.

Про це повідомляє Newsmaker.

"Президент Додон передає нам привіт, каже, що парламент йде в історію. Президент нехай не забуває, що він вп'яте порушує Конституцію, він не промульгував п'ять законів... Ми, колеги, якщо і підемо в історію, давайте візьмемо з собою президента", — заявив Канду.

"До відома президента, — продовжив спікер, - парламенту не потрібно приймати законів або змінювати Конституцію (після 30 листопада він не зможе цього робити- ред) — щоб відповідно до Конституції відправити його у відставку".

Голова парламенту попросив юридичне управління секретаріату парламенту підготувати довідку про те, як проводиться звернення в Конституційний суд про констатації обставин недотримання Конституції і як вирішується питання про відсторонення президента від посади. Канду пообіцяв на наступному засіданні постійного бюро розглянути це питання.

"Вітати громадян з Новим роком може вже в. о. президента. У нас їх двоє", — підхопив думку одного з депутатів спікер.

Сьогодні прес-служба Ігоря Додона розповсюдила його звернення, присвячене завершенню мандата парламенту.

Ігор Додон назвав нинішнє скликання парламенту одним з найбільш дискредитованих періодів в історії парламентаризму в Молдові.

"Скоро парламент, керований антинародною більшістю так званих "проєвропейців", піде в історію. Однак ми повинні не тільки проводити цей парламент в останню дорогу (говорячи по-народному), але і зробити відповідні висновки. Найголовніший урок, який нам дало нинішнє скликання, — вміти діяти таким чином, щоб у майбутньому подібні ситуації більше не повторювалися", — йдеться у зверненні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.