Німеччина, США і Канада приєдналися до закликів покарати вбивць Гандзюк

Вівторок, 6 листопада 2018, 08:21

Німеччина засудила боягузливий напад на радницю мера Херсона, активістку Катерину Гандзюк та закликала притягнути винних до відповідальності.

Про це йдеться у заяві  МЗС Німеччини.

"Ми засуджуємо боягузливий напад, від наслідків якого вона померла", - йдеться в заяві.

Cправу про напад на Гандзюк має бути розслідувано якомога швидше, а винних - притягнуто до відповідальності, наголосили в МЗС Німеччини. У заяві також підкреслюється, що Берлін і надалі продовжить підтримувати ініціативи громадянського суспільства, спрямовані проти корупції як в Україні, так і в інших країнах.

До закликів належного і швидкого розслідування нападу, який призвів до загибелі активістки приєдналися США і Канада.

"США висловлюють найглибші співчуття родині та друзям Катерини Гандзюк. Напади на громадянське суспільство України мають припинитися. Ті, хто відповідальний за замовлення і вчинення цієї жахливої ​​атаки, повинні бути притягнуті до суду ", - написала у Twitter офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Нойєрт.

"Вбивство української активістки Катерини Гандзюк, яка виступала проти корупції, є жахливою втратою. Наші молитви з її родичами та близькими. Відповідальні за цей злочин мають постати перед правосуддям", - наголосила голова МЗС Канади Христя Фріланд.

Нагадаємо, у Єврокомісії наголошують на необхідності для Києва подвоїти зусилля для розслідування нападу на радницю мера Херсона, активістку Катерину Гандзюк.

Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня, внаслідок нападу жінка отримала опіки 40% шкіри та сильне пошкодження очей. 

Станом на 21 вересня повідомлялося, що Гандзюк перенесла 11 операцій. Вона перебувала в реанімації в одній з лікарень Києва. 

Про смерть Катерини Гандзюк стало відомо вдень 4 листопада: інформацію розповсюдили у FB-спільноті "Хто замовив Катю Гандзюк?", яку створили й вели друзі Катерини.

Керівник поліції Києва Андрій Крищенко підтвердив інформацію про смерть Гандзюк.

Речник НПУ Ярослав Тракало повідомив, що кримінальне провадження, за яким розслідується напад на Гандзюк, перекваліфіковано на "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, скоєне на замовлення, вчинене за попередньою змовою групою осіб" і буде розслідуватися за пп. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 ККУ. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: